Hei, meillä on rakennuslupa!

Homma etenee ja sitä piti juhlistaa. Torstaina kiikutin rakennusvalvontaan tulostetut suunnitelmat ja eilen saimme vihdoin hyväksytyn päätöksen toimenpideluvasta. Nyt pääsemme tekemään vähän reippaammalla tahdilla remonttia. Ja jospa nyt blogiinkin olisi useammin kerrottavaa.


Yleensä luvan saaminen kestää 2-4 viikkoa, mutta meillä meni melkein kaksi kuukautta koko prosessiin. Viivästystä aiheutti se, että haimme lupaa loma-aikaan ja että taloyhtiön kanssa piti selvitellä remonttiasioita. Viime viikot olen pohdiskellut palo-osastointeja rakennusvalvonnan ja palotarkastajan kanssa. Ne kun saatiin sovittua ja merkattua suunnitelmiin, valmiit kuvat saatiin hyväksyttäväksi.

Kerrostalossa jokainen huoneisto on omaa palo-osastoa. Huoneistojen välisillä rakenteilla on vaatimuksena estää mahdollisen tulipalon leviäminen tietyn ajan verran. Koska meidän talo on rakennettu aikaa ennen palomääräyksiä, piti tapauskohtaisesti suunnitella palo-osastoinnin toteutuminen. Uusien viemärivetojen ja lattiakaivojen kohdat heikentävät palo-osastointia, kun lattiaan tulee 'reikä' josta tulipalo pääsee helposti leviämään rakenteisiin. Onneksi avuksi tuli palotarkastaja, joka kävi asunnolla katsomassa tilanteen ja antoi suunnitteluohjeet. Viemäriputket eristetään mineraalivillalla ja lattiakaivojen alle laitetaan kivilevyä, jotta asunnon palo-osastointi saadaan toteutumaan.Tässä odotellessa olemme saaneet ulkoseinien levytykset esiliisteröityä ja ruuvien kohdat tasoitettua sekä aloitettua väliseinien koolaamisen. Houkolevyt piti käsitellä ennen tapetointia laimennetulla liisterillä, koska levyt imevät muuten tapetinliisterin itseensä jolloin tapetti ei pysy kiinni levyssä. Telasin kertaalleen seoksen, jossa oli yksi osa tapettiliimaa ja kaksi osaa vettä, huokolevyjen pintaan. Levyt kuivuivat vuorokauden, jonka jälkeen levyjen pinta tuntui hieman kovemmalta ja kuivemmalta. Sitten  ruuvien kohdat ja saumat saivat tasoitetta.Hirsiseinät eivät ole mihinkään suuntaan suoria, mutta koska ne saavat levyt päälle pitää koolaukset tehdä melko tarkkaan. Jokaisen laudan ruuvien kohdalle pitää olla oikeankokoiset välikappaleet, että lopputuloksena on suora pinta levyjen kiinnitykseen. Etenkin keittiökaappien kohdalla seinien tulee olla suorat, nurkan 90 astetta ja koolaspuiden jykevästi kiinnitetyt, että ne kestävät keittiökaappien painon. Apuna meillä on ollut tasolaseri, vatupassi ja narua. Tässä askartelussa menee vielä tovi, mutta nyt uskallamme jo soittaa putkimiehelle, että tulee tekemään uudet viemärivedot keittiölle ja eteiseen.


Kommentit

 1. Jätättekö yhtään hirsiseinää näkyville? Oisko se kiva muisto menneestä ajasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kyllä meillä on tarkoitus jättää keittiöön isoimpia ja vanhimpia hirsiä näkyviin. Ajattelin myös, että pala talon historiasta jää silloin näkyviin. :)

   Poista

Lähetä kommentti