Kurkkaus kylppäriin

Meidän pienenpieni kylppäri on edennyt lyhyessä ajassa hurjasti. Parissa neliössä ei toki kovin paljoa tekemistä ole, joten villat ja levyt saatiin seiniin suhteellisen nopeasti. Eniten aikaa paloi kuitenkin betonivalun kuivumisen odotteluun, oikeastaan muutama kuukausi. Seiniin lisättiin eristettä, koska vessa oli todella kylmä ja ääneneristystä ei ollut lainkaan viereiseen asuntoon. Muodonmuutoksen yhteydessä vanhojen levyjen takaa löydettyyn ikkunaruutuun lisättiin uusi avattava tuuletusikkuna ja vessaan lisättiin myös lattialämmitys sekä poistoilmapuhallin. 
Ennen laatoitusta märkätilalevyjen ja lattiavalun päälle levitettiin vedeneriste (eli tuota vaaleansinistä ainetta alhaalla olevassa kuvassa). Ammattilainen sai kylppärin lisäksi eteisen komeron vedeneristettyä parissa illassa. Aineen kuivuttua kylppäri saikin jo laattoja seinille.

Seiniin valittiin kiiltävät valkoiset laatat, jotta pieni tila edes vaikuttaisi isommalta ja valoisammalta. Koska saamme juuri ja juuri mahdutettua suihkun, altaan ja pöntön riviin kylppärin yhdelle seinälle, halusimme että pintamateriaalit ovat erityisen kivoja. Ja ei, emme lopulta laatoittaneetkaan kylpyhuonetta itse, vaikka niin kovasti uhosinkin alussa. Pienet laatat oivat paras valinta, koska kylppärissä on paljon pieniä kulmia. Idea lattiasta saatiin Pukkilan ideakuvista. Musta pennimosaiikki on hauska ja tekee pienestä tilasta erikoisemman. Ilme muuttui raikkaammaksi saumauksen jälkeen. Seinälaattojen saumoihin tuli puhtaan valkoinen saumalaasti. Mustan lattialaatan saumoihin valitsin vaaleanharmaan, jotta pennilaattojen muoto erottuisi paremmin. Seinien saumaaminen oli yllättävän rankkaa, koska saumoja oli todella paljon. Mustaa lattialaattaa sai varjella valkoisella saumalaastilla sotkemiselta, kun saumavälejä paineltaessa ylimääräiset laastit tipahtelivat lattialle. Tästäkin selvittiin ja lattian saumaaminen oli helpompaa, vaikka karheaa laattaa saikin pestä monta kertaa puhtaaksi. Kattoon valitsimme mäntyisen sormipaneelin, joka tuo hieman lämpöä kylpyhuoneeseen. Käsittelin paneelit kahteen kertaan sävyttämättömällä Satu-saunasuojalla ennen kattoon kiinnitystä. Katon rajaan laitettiin vielä saman sävyinen varjolista.


Tällä hetkellä suihku, allas ja pyttykin ovat paikoillaan, ja kylppäri onkin jo kokonaan valmis. Laitan tuoreimpia kuvia tänne kunhan ensin opettelen ottamaan kuvia, joissa ahdas makki näyttäisi tilavalta spa-osastolta.

Kommentit