Valmis olohuone


Asunto on muuttovalmis. Kyllä. Vaikka olen sulatellut tätä reilun viikon ajan, en vieläkään ole aivan varma, että tänne voisi nyt tuoda omia tavaroita. Nyt kaikki sähkö- ja putkiasennukset on tehty ja viimeisetkin listat on saatu paikoilleen. Työkalut kannettiin pois keittiön keskeltä ja ylimääräiset laudat ja listat odottavat kellarissa kaatopaikkakuorman seassa. Siivosimme asuntoa monta päivää ja poistimme viimeisetkin suojamuovit keittiöstä. Rakennuspölyä saa pyyhkiä varmaan vielä vuodenkin päästä karmeista ja kaappien päältä. 


Olohuoneessa valon määrä on hämmentävää. Ennen remonttia harmaan ja vaaleansinisen sävyttämä huone tuntui nuhjuiselta, eikä näin valoisalta. Parasta tässä huoneessa on mielestäni ikkunat puistoon ja odotankin innolla, että lehmuksien oksiin puhkeaa lehdet. Kun tämä huone on muutettu makuuhuoneesta olohuoneeksi, tuntuu ettei siltikään kaikkea tätä tilaa saa täytettyä mitenkään. Tällä hetkellä meillä on huonekaluja tuotavana sohva ja sohvapöytä, mutta ostoslista on pitkä. Jos tämä huone olisi jätetty makuuhuoneeksi, kaikki tämä tila ja valo olisivat menneet 'hukkaan'.


Kaikkiin huoneisiin valittiin Malerin korkeat Koski-jalkalistat, vanhaa tyyliä kunnioittaen. Kattoon oli pakko valita kapeammat listat, jotta ne mahtuivat ikkunoidenkin yläpuolelle. Ovi- ja ikkuna-aukkoihin piti hieman sumplia erikokoisia listoja, jotta kaikki kolot ja raot saatiin peitettyä. 

Valaisimien kytkimet ja pistorasiat ovat Renova-sarjaa, lukuunottamatta televisiota varten olevia rasioita. Haaveilin kyllä bakeliittisista, oikeasti vanhoista kytkimistä, mutta niiden hinta olisi noussut aivan liian suureksi. Olen kyllä tyytyväinen myös näihin pyöreisiin, vanhoja muistuttaviin rasioihin. Valkoista pönttöuunia ei tarvinnut maalata uudestaan, mutta viereinen muuri muuttui kuitenkin vaaleansinisestä valkoiseksi. Olohuoneen seinien Ajopuu-sävy korostaa kivasti uunia, joka on olohuoneen kruunu. Messingin väriset luukut ovat ihanan kuluneet ja vaativat vain vähän tiivistettä saumoihin. Pönttöuuni oli niin lähellä kattoa, että kattopaneelia ei voinut sinne asti viedä paloturvallisuuden takia. Uunin päälle kattoon laitettiinkin kivilevyä, joka maalattiin valkoiseksi.  Uunin edestä puuttuu vielä suojapelti ja uunipeltien ketjut pitäisi vaihtaa. 


Suunnittelemme muuttoa lähi viikkoina, kunhan loppukatselmukset saadaan pidettyä. Siihen asti vain mietiskellään, miltähän tässä asunnossa tuntuukaan asua. 

Kommentit