Keittiö


Tervetuloa meidän keittiöön!

Kuvat on otettu ennen muuttoa, kuten voi huomata. Keittiössä on valoisaa, valkoista ja seesteistä. Olemmekin moneen kertaan jo todenneet, että paras ratkaisu remontissa oli keittiön siirtäminen keskelle asuntoa. Sen kautta mennään ja tullaan ja siellä mahtuu liikkumaan ja laittamaan ruokaa. 


Keittiö koostuu kahdesta palasesta: kulmaan sijoitetusta L-muotoisesta osasta ja erillisestä korkeasta kaapistosta. Korkeissa kaapeissa on nostettu uuni ja mikro, jääkaappi sekä miniaamiaiskaappi. 

Kauempana ikkunaseinästä on allas, roskakaappi, tiskikone ja liesi. Saarninen työtaso ja pennimosaiikki piristävät muuten valkoista keittiötä. Ja yksi lempijutuista, musta hana ja tiskiallas (!!!), ovat mustia yktityiskohtia induktiolieden ja uunien kanssa. 

Osa kaapeista on vielä tyhjillään ja kulmakaappi toimii tällä hetkellä siivouskaappina, koska meidän astioilla nämä hyllyt eivät täyty! Tämä tilanne varmaan vielä muuttuu kun on "lupa" hankkia lisää kuppeja ja lautasia. Pennimosaiikki on vielä käytössäkin pysynyt hyvännäköisenä, koska käsittelin lieden ja altaan kohdalta saumat suoja-aineella. Yläkaappien alapintaan asennettiin led-nauha alumiiniprofiililla työvaloksi ja katossa on paikka kahdelle lampulle. Kuukauden asumisen jälkeen meillä ei kovin monta kertaa ole valoja pidetty päällä, koska asunto on niin valoisa ettei tarvetta ole. Parasta Ikea-keittiössä on säilytystilan maksimointi. Vetolaatikkojen sisällä on piilossa toiset laatikot, joten osaan laatikoista saa tuplasti lokeroita tavaroille. Lautaset mahtuvat yhteen laatikkoon ja kattilat ja pannut sopivat lieden alle. Keittiön kaappien kanssa teimme muutaman oman ratkaisun vielä rakentaessa ja joitakin hassuuksia tuli pakostakin. Teimme esimerkiksi nurkkakaappiin pienen aamiaiskaapin, johon saa piiloon blenderin, leivät yms. Tykkään kun rumat laitteet ja rojut saa ovien taakse piiloon ja tadaa, keittiö on edustuskunnossa!

Kirjoittaessa huone on täyttynyt myös aikuisten kokoisella, kuuden hengen ruokapöydällä ja tuoleilla.  Niistä kuvia myöhemmin kesän valossa. 

Keittiön kalusteet ja kodinkoneet: Ikea
- ovet: voxtorp
- taso: pinnarp

Hana: Tapwell
Laatat: Pukkila

Kommentit