Kylpyhuone


Vihdoin saan laitettua kuvia meidän valmiista kylppäristä. Valmiista ja pienestä kylppäristä. Niin pienestä, että valokuvien ottaminen on vähintääkin haastavaa ilman että mikään nurkka tai omat jalat tulevat mukaan kuvaan. 

Kylppärin pohjan mitat ovat 190 cm x 90 cm. Ja kyllä, siihen piti mahduttaa pönttö, allas ja suihku. Seinien lisäeristäminen aiheutti muutamia lisäkulmia ja nurkassa olevat viemärin tuuletusputki ja päävesiputki koteloitiin, jotta äänet eivät kantautuisi alakerrasta. Koko remontin ajan pelotti mahtuuko kylppäriin edes sisälle ovesta. Niin ahtaalta se tuntui.  Mittailimme pöntön ja altaan paikkaa moneen kertaan ja pyörimme suihkun kohdalla testataksemme, mahtuuko täällä muka käymään pesulla. Tiukalla mitoituksella saatiin wc-pönttö ja allas todella lähellä toisiaan ja jätettyä suihkulle tilaa. 

Pelot osoittautuivat turhiksi, koska kyllä ovesta mahtuu sisälle ja suihkussakin voi heilua ihan normaalisti. Tilaan piti valita kapeat kalusteet, jotta liikkumatilaakin olisi. Wc-pönttö on Idon Seven D18, jossa säiliöosa on normaalia kapeampi. Allas- ja peilikaappi on Svedbergsin Intro-sarjaa, leveyttä 45 cm ja syvyyttä 35 cm. Rungot ja ovet ovat peltiä, joten ei haittaa vaikka ne välillä kastuvatkin. Tykkään altaasta myös siksi, että vaikka kaappi on kapea, allas on mahdollisimman syvä eikä vesi pärsky laitojen yli. 


Alkaisemmin kylppäri oli tumma, muovinen ja tunkkainen. Jotta pieni tila edes vaikuttaisi valoisalta ja tilavalta, valittiin seiniin valkoiset kiiltävät laatat. Lattialaatta on hauska ja piristää, vaikka tila onkin erittäin kompakti. Parasta on sadesuihku, johon onneksi tajusimme satsata. Suihkun ja altaan väliin tulee vielä joskus suihkuseinä liukuovilla, mutta siihen asti suojana toimii suihkuverho. Myös tekniikkaa piti asentaa kylppäriin; valaisimet, peilikaappi ja siellä oleva pistoke, lattialämmitys ja poistoilmapuhallin. Katon rajasta tulee myös pikkuisen luonnonvaloa mini-ikkunasta. Vanha ikkunalasi sai jäädä ulkopuolelle, mutta sisälle tuli uusi, avattava lämpöikkuna. Kattoon upotettiin kaksi lasikupuista led-valaisinta ja peilikaapin yläreunassa on myös led-lamppu.

Pikkuinen kylppäri on yllättävän toimiva, vaikkakin hieman viileä kylmän yön jälkeisenä aamuna. Eikä säilytystilaa saatu mitenkään tarpeeksi, sillä tällä hetkellä kaikki minun meikit ja hiustenkuivaaja lojuvat laatikoissa jossain makuuhuoneen ja kylppärin välillä. Mutta niille on suunnitteilla oma piste toiseen huoneeseen. 

Hana ja suihku: Tapwell
Allas- ja peilikaappi: Svedbergs Intro
Wc-pönttö: Ido
Laatat: Pukkila
Kattopaneeli: Puukeidas

Valaisimet: Bauhaus

Kommentit

  1. Ompa ihana kylpyhuone! Mielestäni lopputulos on todella onnistunut ja raikas. Pienen kylpyhuonene remontti on tosiaan haastavaa, mutta hyvin saitte kaiken mahdutettua ja oikein tyylikkäästikin vielä. Valkoisuus tosiaan avartaa kyllä huomattavasti, mutta tumma lattia on kivan särmikäs. Lasinen suihkuseinä on tuollaiseen tilaan kyllä oikea ratkaisu, mutta ehtii sellaisen myöhemminkin laittaa!
    https://www.suihkutilat.fi/suihkuseinat

    VastaaPoista

Lähetä kommentti