DIY: Tv-tasoPienet remonttihommat ovat jatkuneet, vaikka asunto onkin edelleen vain yhtä listaa vaille valmis. Saimme kuitenkin ennen tupareita tehtyä valmiiksi jo aikaa sitten suunnitellun tv-tason. Pinterestissä onkin paljon kuvia ja ohjeita Ikean keittiökaappien käyttämisestä hyllyinä tai tasoina, josta juurikin saimme idean meidänkin olohuoneeseen.Halusin tv-tason, johon saa ovien taakse piilotettua enemmän tai vähemmän rumat virittimet ja laitteet. Ja sellaisen, joka ei näytä tv-tasolta. Seinäkiinnitteinen hylly voi toimia myös sivupöytänä, jos olohuoneen järjestystä joskus haluaakin muuttaa. 'Leijuva' hylly on hyvä myös siivouksen kannalta, koska nyt kaikki johdot ovat piilossa kaapissa ja sen alta on helppo imuroida.

Tarvikkeet:
- 2 kpl Ikea Metod seinäkaappia (80 x 60 x 40)
- 4 kpl ovet kaappeihin ( Ikea Veddinge valkoinen )
- seinäkiinnityskisko ( Ikea Metod )
- jämälautoja tai -levyä tason päälle
( - peitelevyä ovien sävyyn )


Tv-tasoon käytimme kaksi keittiön seinäkaappia. Kaappien kiinnitys seinään onnistui helposti kiinnityskiskolla, jonka ruuvasimme muutamalla extra-ruuvilla ja propuilla seinään, jotta kaappi varmasti kestää television painon. Toisen kaapin taustalevyyn leikattiin reikä pistorasialle, joka jää nyt kaapin sisälle. Hyllyihin ja kaapin päälle porattiin reiät virtajohtoja varten.


Kaapit nostettiin kiskolle ja ruuvattiin kiinni toisiinsa. Kaappien päälle teimme ylimääräisistä lattialaudoista tason. Leikkasimme laudan oikean mittaisiksi ja sahasimme reunimmaisista laudoista pontit pois. Ajattelimme ensin käsitellä laudat kuultovalkoisiksi, mutta puun sävy olikin aika kiva, joten katsotaan nyt vielä minkä suojan tasoon laitamme. Tasoonkin piti tehdä reikä television virtajohtoa varten.


Kaappien sivuille laitoimme vielä lisäksi peitelevyt, jotta kaappien ja seinän välinen rako ei jäisi näkyviin. Hyvä tästä olisi tullut ilman peitelevyjäkin, mutta näin lopputulos on siistimpi. Oviksi valitsimme valkoiset laakaovet, emmekä ole ainakaan vielä niihin laittaneet vetimiä. Ehkä pienet nahkaiset vetimet olisivat sopivat, kunhan sellaiset jostakin löydän. Tykkään tasosta etenkin siksi, että nyt kaiken roinan saa piiloon ovien taakse ja olohuone on hetkessä siivottu.


Muitakin pikkuprojekteja on saatu valmiiksi, niistä tuonnempana!

Kommentit