Ennen ja jälkeen: Keittiö


Pitkän tauon jälkeen kirjoittelen remontin jälkeisiä kuulumisia. Olemme saaneet asua ja nauttia uudessa kodissa nyt yli puolen vuoden ajan. Blogi on jäänyt päivittämättä, koska välillä on pitänyt keskittyä elämäänkin. 

Mutta, pitkän aikaa olen suunnitellut julkaisuja huoneittain ennen ja jälkeen remontin. Kuvat muistuttavat itseäkin siitä työmäärästä, mikä asuntoon on uponnut. Kun katsoimme yhdessä läpi ennen remonttia otettuja kuvia molemmat huokailivat: "miten me ollaan ostettu tämä asunto". Lähtötilanne näyttää kuvissa jotenkin toivottomalta. No, onneksi ostimme ja onneksi jaksoimme remontin loppuun asti, sillä nyt asunnosta ei haluaisi muuttaa mitään. Esimmäisenä vuoron saa entinen olohuone eli nykyinen keittiö. Tämän huonemuutoksen takia saimme tehdä kovasti töitä ja odottaakin, mutta kaikki oli lopulta sen arvoista. Suurimmat työt johtuivat juuri keittiön siirtämisestä, koska se vaati paljon putki- ja sähkötöitä. Olohuoneena tila oli vaikeasti kalustettava ja hieman pimeä. Ratkaisimme ongelman sijoittamalla keittiötason pimeimpään nurkkaan, niin saimme ruokapöydän valoon ikkunan eteen. 


Vanhat lastulevyt, tapetit ja muovimatto väistivät lautalattian ja paneelikaton alta. Olen ollut erittäin tyytyväinen meidän valitsemiin väreihin, jotka ovat sopivan modernit mutta kuitenkin sopivat vanhaan taloon. Parempaa keittiötä en osannut kuvitella. Tässä on kaikki mitä tarvitsee ja paljon tilaa leipoa ja häärätä.

Iso muutos oli myös uuden, tai no vanhan mutta seinän sisään kätketyn, oven lisääminen. Keittiöstä on nyt kulku olohuoneen ja eteisen lisäksi makuuhuoneeseen. Keittiö on läpikulkutila, joten 'vapaata' tilaa pitääkin olla. 

Kodin suurin taideteos on tuo vanha hirsiseinän pätkä keittiön nurkassa, jota jaksaa edelleen joka aamu ihmetellä. Seuraavista kuvista keskimmäinen on yksi suosikkikuvistani koko remontin ajalta. Siinä näkyy se kaikki purkaminen ja vielä tekemätön työ, mutta kuitenkin näkyvissä on jo jotain pysyvää. 
Vielä emme ole asentaneet toista tulisijaa keittiöön, vaikka hormipaikka sille olisikin valmiina. Katsotaan selviämmekö tästä talvesta yhden pönttöuunin turvin vai olisiko toinen takka tarpeellinen. Takan paikalla on tällä hetkellä meidän kissamme ruhtinaallinen ruokailupaikka.. Katsottaisiinko seuraavaksi eteiseen, että miltä siellä nyt näyttää...

Kommentit